Heuvel op en Heuvel af. - Reisverslag uit Logroño, Spanje van anny en ad straten-damen - WaarBenJij.nu Heuvel op en Heuvel af. - Reisverslag uit Logroño, Spanje van anny en ad straten-damen - WaarBenJij.nu

Heuvel op en Heuvel af.

Door: Anny

Blijf op de hoogte en volg anny en ad

14 Mei 2018 | Spanje, Logroño

Goede avond familie, vrienden, kennissen en volgers.

Als we ons hotel verlaten rijden we door de poort de historische hoofdstraat in met aan het einde linksaf de prachtige middeleeuwse brug over de Rio Agra. Al heel wat pelgrims te voet zijn begonnen aan hun dagelijkse tocht, die varieert van 20 tot 30 km. per dag. Op de brug zit een oude man met een pet en wenst ons heel vriendelijk Buen Camino. Je kunt als mens, wat voor geloof je ook hebt of niet, hier niet zo maar aan voorbij gaan en met een kleine gift hopen we, dat hij voor vandaag genoeg verzamelt om te kunnen eten.
Uit de vorige tochten weten we , dat het flink klimmen wordt na Puente la Reina, omdat we hier uit het dal van de Rio Agro rijden: 7% klimmen drie kilometer lang. Zowel Ad als mijn persoontje kunnen niet begrijpen, dat wij dit ooit met de gewone fiets hebben gedaan zonder af te stappen.
Het landschap blijft heuvelachtig afgewisseld met graan- en wijnvelden.
Zo trappen we ons heuvel op en heuvel af naar Estella: Lizarra in het Baskisch. Nu geniet Estella vooral bekendheid door de Carlisten, een politieke beweging ontstaan uit een twist over de
troonsopvolging. Tijd voor koffie op een pleintje tegenover het
12de eeuwse Palacio van de koningen van Navarra. Daarna nog de middeleeuwse brug over de Rio Ega op de foto zetten en doorgaan met klimmen en dalen.
Buiten Estella ligt het Monasterio De Irache, aan de voet van de imposante Montejurra (bekend geworden door de jaarlijkse bijeenkomsten in september van de Carlisten) verscholen achter
een groot wijnbedrijf. Je kunt hier langs fietsen en aan een fontijn
gratis water en....wijn tappen. “Laat maar zitten”, roept Ad.
De volgende stop is Arcos, bij Paula Hagemans bekend van 12 jaar geleden. Zij had haar enkel verzwikt en Ad heeft haar hier vakkundig verbonden. Een mooi pleintje met arcaden en platanen en even de hoek om de kerk Santa Maria in verschillende stijlen met naast de kerk de Puerta de Castilla, waardoor pelgrims het stadje verlieten. Tijdens het nuttigen van de lunch worden we aangesproken door pelgrims uit Brazilië, die op een mountainbike pelgrimeren over de voetpaden. Daar zijn voetgangers niet blij mee. Wij verlaten Los Arcos door het zelfde poortje waar al duizenden pelgrims ons voorgingen.

We worden meteen getrakteerd op een fikse klim richting Viana, waar de Navarra streek eindigt en de route afdaalt in de groene vallei van de Ebro. Het gele grind- gravelpad voor de voetgangers ligt een eindje van de weg af, maar zal ook niet altijd een pretje zijn met klimmen en dalen. Als we even stil staan, stopt naast ons een Spanjaard op een lichtgewicht racefiets. Als hij hoort, dat we uit Holland komen, worden we meteen bijgepraat in gebrekkig Engels over de stand in de Giro. Tom Dumoulin, Froome etc.

Op naar Logrono, waar we via een afslag over een asfaltpad met een lekkere afdaling om half drie op een voor ons bekende plaats aankomen. Een Pelgrim te voet, Italiaan, vraagt of Ad een foto van hem wil maken en als tegenprestatie maakt hij van ons tweeen een foto. Mijn iPhone doet de rest en zonder haperen bereiken we Hotel Condes de Haro.
Conclusie van ons beiden voor vandaag: je kunt beter in een keer 25 km. enkel klimmen, dan telken te moeten klimmen en dalen, want dat vreet energie, ook met de ebike. Nu gaan we de stad in voor een lekkere hap. Fijne avond allemaal en tot morgen.
Anny.

• 14 Mei 2018 - 16:36

Lia En John Van Baal:

Volgen jullie elke dag trouw. Goede voortzetting.

• 14 Mei 2018 - 17:23

Hans En Henny:

Hallo lieve fietsvrienden,
    Het is goed om te lezen dat jullie al in Logrono zijn aangekomen en met beter weer.
    De foto's zeker die van vandaag zeggen ons alles en zeker de mevrouw in het kraampje nabij Logrono.
    Wij kunnen ons de plaatsen weer helemaal voor de geest halen, prachtig.
    Al komen nog wat lekkere klimmetjes ,maar dat weten jullie van de vorige keren wel.
    Geniet van deze bijzondere camino.
    Heel veel lieve groetjes uit het Roermondse,
    Hans en Henny.

• 14 Mei 2018 - 18:22

Clara:

Fijn dat het zo goed gaat! Hasta mañana!

• 14 Mei 2018 - 18:25

Tonny Verstraten:

Hallo Anny en Ad,

Zo te lezen komt er nu heel wat kijken, met flinke beklimmingen.Wel leuk dat jullie geregeld mede pelgrims ontmoeten. Ook heel leuk al die mooie foto's erbij.Dat maakt het verslag nog mooier. Moeten jullie nog veel dagen fietsen voordat jullie er zijn? Wij hopen dat het weer jullie wel gezind zal zijn, dus niet te veel ren en wind.
    Nog veel fietsgenot en geniet ervan.
    Heel veel liefs, Kees en Tonny

• 14 Mei 2018 - 18:26

Jetty Blijdenstein:

Lieve vrienden,

en weer zijn jullie een dag verder, klimmen en klimmen. En jullie vragen je af hoe jullie dat 10 jaar eerder met de gewone fiets gekund hebben; het antwoord is heel simpel mensen, je lichaam is 10 jaar ouder, hoe dan ook. Alles gaat slijten en daar helpt geen lieve moedertje aan. Wees blij dat je dit nog kunt dankzij de e-bike. Maar dat zijn jullie waarschijnlijk ook! En dan iedere dag op TV; 70 is het nieuwe 60!! Aanmehoela! 70 is 70, niks meer en niks minder. Gelukkig zijn jullie weer in Logrono gekomen en ook weer heelhuids. Ik wens jullie smakelijk eten, voor straks welterusten en morgen gezond weer op. Hopelijk weer met goed weer. Veel succes. Enne.......Anny, fontein moet echt met ei geschreven worden en niet met ij!! Het zij je vergeven na zo'n dag!!

Liefs en groetjes,
    J E T

• 14 Mei 2018 - 19:19

Marianne Zegveld:

Lieve Anny en Ad,
    We genieten van jullie verslagen en van de mooie foto's.
    Geweldig! Dat noem ik tweedehands genieten.
    Veel liefs! Walter en Marianne

• 17 Mei 2018 - 10:41

Paula En Jan:

Hallo Anny en Ad.
    Wij volgen jullie op de voet hoor en kunnen ons het allemaal nog goed voor de geest halen .Zeker het verbinden Ad deed je heel goed. Alweer 12 jaar geleden maar we genieten ee nog van zeker als we die verslagen lezen. En dat we die Belgen hebben ontmoet veel gelachen..Lieve mensen wij wensen jullie nog veel succes en geniet van alles
    Vanavond koor en repeteren voor Klundert glundert.
    Liefs Jan Paula xxx