Blik op oneindig, kiezen op elkaar en trappen maar
Door: Anny
Blijf op de hoogte en volg anny en ad
03 Mei 2016 | Frankrijk, Hagnicourt
Gisterenavond hebben we gezellig gedineerd met twee Belgische gasten uit Geraerdsbergen. De vrouw des huizes had voor een fantastisch diner gezorgd: vooraf een speciale kir royaal uit de streek. Zo ook de amuses. Een voorgerecht van sla en kaas uit de streek, hoofdgerecht met een soort gehaktbal omwikkeld met bacon en een tarte de la maison als toetje. Volop witte/rode wijn, sap en water.
Een van de twee heren zo van rond de 60 is een oud wielrenner, die nu nog 25 000 km. Per jaar fietst. Hij was ook in 11 dagen naar Santiago gefietst. Ik heb hem gevraagd of hij onderweg nog wat gezien had. Ingewijden weten dan, dat het meer kilometers vreten is dan echt onderweg zijn.
De madame van de B & B beveelt de streek hier rond Seloignes en Chimay aan: veel rustiger en mooiere plaatsen dan in de toeristische Ardennen.
Deze morgen zitten we al om 8 uur op de fiets met een lunchpakket van het huis La Saboterie. We hebben gisteravond op de iPad gekeken waar ons volgende adres was. Na lang zoeken en ook de michelinkaart ( Ad is hier de goddelijke voorzienigheid, neemt in mijn ogen altijd teveel mee)te hebben geraadpleegd besluiten we de laatste 10 km. Van de route af te wijken om via een kortere weg Hagnicourt te bereiken.
We fietsen door de streek de Thierache, die begint bij Cendron, waar de geallieerde troepen als eerste België binnen kwamen. Het is een landelijk heuvelachtig gebied, dat wordt gekenmerkt door de vele versterkte kerken en boerderijen. Deze zijn ontstaan in de zestiende eeuw toen Frankrijk uitbreiding zocht door delen van de Spaanse NederlAnden te veroveren. Ze dienden om de bevolking te beschermen tegen de veroveringstochten.
We passeren de versterkte kerken van Signy, Fligny,Bossus en nog heel wat andere plaatsjes. Ad heeft geluk : alles is dicht en we moeten voort,want vandaag trappen we 80 km. met behoorlijke klimpartijen, die de auteur beschrijft als klimmetjes. Wij spreken van klimpartijen en bij 10% stappen we gewoon af. We volgen de route : Route d' Eglises Fortifiees. We genieten op de hoogvlaktes van prachtige vergezichten. En dan weten we weer hoe mooi hét is om onderweg te zijn.
Nog steeds geen andere fietsers gezien tot aan de kruising na Liart. Natuurlijk even stoppen voor een praatje. Deze fietser rijdt ook de Groene Valleien Route. Hij heeft een prachtige Id-fiets met Roloph naaf. Nieuw goed voor een bedrag van 5000 euro. Hij wijst op onze helmen. Zelf draagt hij die niet. Zijnsoordelen heeft al 5 x de Tour de France gefietst. En wie is dat dan? De vader van Laurens ten Damme. Die heeft zijn vader gezegd, dat hij een helm moest dragen tijdens deze tocht. Na een geanimeerd gesprek rijden we verder. Hij met een snelheid, die duidelijk hoger is dan die van ons. Is ook nog 10 jaar jonger, afkomstig uit het MBO en pas met pensioen. Een leuke ontmoeting.
Het zonnetje schijnt, wind in de rug en nu op zoek naar onze B& B. Gevonden in de middle of nowhere. Ik zit nu buiten voor het huis, omdat binnen geen WiFi is.
Een alleraardigste eigenaresse zorgt voor een mooie maaltijd. Morgen daar meer over. Het wordt hier buiten nu frisjes en we gaan voldaan en tevreden over deze dag heerlijk relaxen op onze slaapkamer. Foto ' s moeten jullie missen. Die komen morgen. Gr. Anny en Ad.
03 Mei 2016 - 20:59
Clara:
Lieve buurtjes,
Heerlijk om te lezen dat het jullie weer voor de wind gaat en dat jullie volop genieten van jullie fietsavontuur. Wat is dat leuk om zulke bijzondere ontmoetingen te hebben. Hier in Hoeven begint de lente vaste voet aan de grond te krijgen. In het weekend worden zomerse temperaturen verwacht. Die hebben jullie dan vast ook en dat gun ik jullie van harte. Geniet van de dag van morgen en heel veel liefs,
Claar xxx
Ps: Er zijn nog geen pakketjes aangekomen -
03 Mei 2016 - 21:36
Theo En Ria:
Hoi Anny en Ad,
Wat fijn dat het echte genieten weer begonnen is, ook door de ontmoetingen met andere mensen, de mooie vergezichten en natuurlijk het weer dat alsmaar beter wordt.
Dan weet je weer, hier doe je het voor.
Nog veel fietsplezier en groetjes Theo en Ria.
03 Mei 2016 - 21:49
Rennie Ten Dam:
Was leuk om jullie ontmoet te hebben. Hopelijk hebben jullie je dagbestemming in goede orde gevonden. Het ga jullie goed en de groeten aan Brabant. Hartelijke groet. -
03 Mei 2016 - 21:49
Rennie Ten Dam:
03 Mei 2016 - 21:57
Tonny Verstraten:
Lieve Anny en Ad,
Leuk om ook eens een verslag van Ad te lezen, een andere manier van schrijven als Anny. Maar ook leuk om te lezen. Dat was wel leuk als je een bijzondere ontmoeting hebt. En nu lekker weer, wij krijgen dat nu ook. Nou die hellingen van jullie ik moet er niet aandenken, ik geloof niet dat ik ooit boven kwam, maar ik ben ook niet zo goed getraind als jullie. Nou morgen weer veel succes, en ik kijk weer uit naar jullie volgende verslag en natuurlijk ook de foto's.
Veel liefs van mij.
groetjes Tonny -
03 Mei 2016 - 23:00
Curt:
Hallo Anny en Ad
Het was een leuke avond gisteren in de B&B La Saboterie ,nog veel fietsgenot met de groene valleienroute.
Curt -
04 Mei 2016 - 09:25
Marianne:
Gelukkig beter weer. Hier begint het ook lekkerder te worden. Eindelijk!
Voor jullie kan nu ook het grote genieten beginnen. Ook heel leuk die ontmoetingen.
Een hele mooie tocht verder. Liefs! Walter en Marianne -
22 Mei 2016 - 09:52
Raf Van Duyse:
Het was bijzonder leuk jullie te ontmoeten en naar jullie (fiets) verhalen te luisteren tijdens het avonddiner in La Saboterie... Zelden mensen van jullie "kaliber" tegengekomen, velen mogen aan jullie een voorbeeld nemen, straf koppel! Succes in jullie verdere tochten wie weet komen we elkaar nog wel eens tegen, Ad en Anny speciale Nederlanders, die graag in België vertoeven, dank voor de kennismaking , vanwege Curt en Raf (de katman)