Een wijntje extra
Door: Anny
Blijf op de hoogte en volg anny en ad
30 April 2017 | Frankrijk, Chartres
Gisteravond was er nergens een eetgelegenheid te vinden. Evenals Koos en Henk toen geen café konden vinden, lukte het ons niet om een restaurant te vinden, na veel vragen vonden we uiteindelijke een pizzeria om mee te nemen naar ons hotel. Gelukkig was het café daar open en konden we onder het genot van een pilsje onze pizza nuttigen.
Vanmorgen om half negen klommen we op onze bikes richting Maintenon. In Goussonville treffen we het: een brocante. Gelukkig hebben we geen plaats in de tassen om iets me te nemen. Het dorpskerkje van Goussonville is interessant om op de foto te zetten. Het blijft heerlijk klimmen en dalen. Geen probleem met de ebike. We kunnen het boekje goed volgen en niet een keer gaat het fout. In Tacoignieres herkennen we het hotel de ville, even tijd voor een fotootje. Onderweg worden we door de gemotoriseerde politie aan de kant gezet. Aan de overkant van van de weg staan mannen met bidons, wat betekent dat er een course langs komt. Wat het is weten we niet, maar een grote groep renners komt even later voorbij gevlogen. Als de weg vrij is mogen we weer verder. We fietsen langs de bossen van Rambouillet naar Maintenon waar we toen Koos en Henk troffen, chique lunchend met een mooi glas wijn. Wij volstonden toen met een gevuld stokbroodje van de Charcuterie op het plein. Och, verschil moet er blijven.
We bekijken even door het hek het Chateau van Madame de Maintenon aan het riviertje de Eure. Lodewijk de XIV sloot met haar in het geheim een huwelijk en werd vervolgens devoot katholiek. Het begroeide aquaduct, dat ooit 110 km. lang moest worden om de tuinen van Versailles van water te voorzien en dat nooit afgebouwd is laten we voor wat het is.
We rijden snel door, want het weer is nog opperbest en er is regen voorspeld. Even buiten Maintenon rijden we onder een restant van een aquaductboog door. Tien kilometer voor Chartres moet toch nog de regenkleding aan en met een sneltreinvaart fietsen we richting Chartres.
We verheugen ons op het bordje Chartres, om daar de foto bij het bord te maken, waar ik ooit door Henk en Koos tot rondemiss werd gemaakt en waar je vanaf de weg de twee torens van de kathedraal kon zien. Helaas, Sweerman heeft de route veranderd, we fietsen nu veilig langs de EURE en komen volgens de route bij de kathedraal uit. Ons slaapadres is: Hostellerie St. Yves, achter de Kathedraal, een oud klooster met diocesane archieven en een bibliotheek. Onze kamer ziet er dan ook uit als een kamer van een kloosterling: sober, geen tv., een goede douche en twee aparte bedden. Vannacht zal Ad mij wel weer kwijt zijn.
Natuurlijk bezoeken we de Kathedraal, die men vanaf 2009 aan het opknappen is. Ze blijft indrukwekkend met haar vele gebrandschilderde ramen. Na enkele kaarsjes te hebben opgestoken gaan we naar de zaak, (waar we in 2008 Henk en Koos weer troffen ) voor het verdiende wijntje In Le Serpente. Henk en Koos, ik heb er eentje extra genomen, omdat jullie er
niet waren. We misten jullie wel.
Koos en Henk
Vanavond wordt het Italiaans eten: een lekkere pasta. We zullen dan terugdenken aan onze gezamenlijke maaltijd van 2008
Morgen naar ons oude adres in Freteval, een heus kasteel en met een eigenaresse die hherlijk kan koken.
Gr. Anny
30 April 2017 - 19:11
Henny Hoppenbrouwers:
In jullie reisverslag komen voor mij bekende plaatsen voor: Maintenon en Charters. In Charters gewoond (Rue Gabriel Péri) en in Maintenon in het hotel gelogeerd vlakbij het bekende kasteel (Il y a longtemps: 1976). Fijne en interessante fietstocht verder Anny en Ad en dank weer voor het leuke verslag. Liefs Henny -
30 April 2017 - 19:25
Jetty Blijdenstein:
Lieve Anny en Ad,
ik sta naast de pc en zie jullie mailtje binnen vallen, dus meteen weer even reageren. Zo te lezen hadden jullie vandaag een probleemloze dag, gelukkig de regen voorgebleven. Hier is vandaag geen druppel gevallen, het was 19 graden en ik zit voor het eerst met de balkondeur open. Toch nog steeds oostenwind, maar morgen wordt het weer wisselvallig. Om met ons pa te spreken: "het weer en de mensen die heb je nooit zeker!" Ja, Chartres is heel bekend om zijn mooie kathedraal en het verhaal van Madame de Maintenon is ook heel bekend. Gisteren dus maar weer aan de pizza bij gebrek aan een restaurant. En nu liggen jullie dus niet naast elkaar, ik denk dat het voor het eerst in 49 jaar is! Misschien even proberen of jullie samen in één bed passen!!??? Vanavond dus weer Italiaans eten en morgen richting Freteval . Ik wens jullie voor straks smakelijk eten, een goede nachtrust en morgen gezond weer op voor alweer de achtste dag van jullie toer. Weer veel wind mee en succes!. Theo mailde vanuit Rome en stuurde een paar foto's mee van het Piazza Navona, Trevi-fontein en de Spaanse Trappen. Het was daar wolkeloos en 20 graden. Dus die genieten ook.Tot de volgende mail.
Veel liefs,
J E T -
30 April 2017 - 19:53
Tonny Verstraten:
Hallo Anny en Ad,
Hier weer even een berichtje van mij. Wat maken jullie toch mooie tochten. Daar ben ik toch wel een beetje jalours op hoor. Maar wel fijn met die e-bike he. Nou ik heb tegen Kees gezegd dat we van de week ook voor hem gaan kijken. Wij zijn vanmorgen naar Oudenbosch gefietst. Hij op mijn e-bike en ik op mijn gewone fiets. We hadden behoorlijk de wind van voren. Het is wel niet zover maar ik ben het nu beu. Hij zal er nu toch aan moeten geloven, want zo doe ik het niet meer. Wij hebben deze week de jaarvergadering van het koor, maar je hoort er wel van. Weer met plezier jullie verslagen gelezen en de mooie foto's bekeken. Morgen weer een goede trip.
Heel veel liefs,
Tonny -
30 April 2017 - 21:02
Theo En Ria:
Hoi Anny en Ad,
Alweer een week aan het fietsen en wat geniet ik weer van de leuke verslagen !
Fijn dat de e- bikes zo goed bevallen en als echte francofielen kan jullie fietstocht niet meer stuk.
Blijf jullie volgen en we wensen jullie succes met het verdere verloop.
Groetjes Theo en Ria. -
30 April 2017 - 21:12
Lia En John Van Baal:
Dag Anny en Ad,
We lezen weer met belangstelling mee.
Mooi te horen dat de e-bikes zo goed bevallen.
Goede voortzetting. Wees voorzichtig. -
30 April 2017 - 22:07
Henk Bond:
An en Ad
Het is,dat ik woensdag en vrijdag nog werk,anders was ik stiekem met mijn nieuwe fiets,waarmee ik in 2 weken al 600 km heb afgelegd,een tour de memory gedaan.Wij zaten toen te lunchen met die 2 haagse brandweerlui,die we wel 5 keer op een dag passeerden,omdat wij iedere keer verkeerd reden.Ga in Chartres nog naar het museum vlak bij de cathedraal.het zal wel een andere expositie zijn als 9 jaar geleden.Over een paar dagen natuurlijk logeren in het kasteel bij Freteval.
Geniet ,want ik geniet op afstand. -
01 Mei 2017 - 07:38
Joke:
Hoi Annie en Ad
Fijn dat alles voorspoedig verloopt en dat het zo goed gaat met de e-bikes.
in Hoeven alles goed.
Veel plezier met de voortzetting van jullie tocht.
grt Joke
01 Mei 2017 - 15:19
Koos Follings:
Heerlijk om te horen,dat jullie ook voor ons bekend terrein bevinden.
Mooie herinneringen, die we jaarlijks in onze en jullie fotoboeken terugvinden.
Hopelijk houden jullie goed weer en komen niet als verzopen kat cq poes aan.